Bezoek de showroom 0528 820960
Vrijdagavond geen koopavond. Vrijdagavond alleen op afspraak.

Koken met een inductie kookplaat

Er komt een moment dat iedereen van het gas af moet. Overstappen naar elektrisch koken is dan een voor de handliggende keuze. Maar waar dient u rekening mee te houden als u gaat koken met een inductie kookplaat? In dit item vertellen wij alles over elektrisch koken. 

inductie koken

Geschikte aansluiting voor inductie kookplaat

Als u elektrisch wilt koken, is het belangrijk om te weten dat zowel de keuken als de meterkast de geschikte aanlsuiting(en) moet hebben. Daarnaast zijn niet alle pannen geschikt voor de inductiekookplaat. Inductie pannen hebben een soort magneet, die in contact komt te staan met het magnetische veld. Hierdoor komt het contact tot stand en wordt de pan verwarmt. Zolang er geen pan staat, wordt de kookplaat niet heet. Dit scheelt een hoop extra energie. Wilt u het water snel gekookt hebben of het eten snel op tafel? Ga dan voor een inductie kookplaat met een boostfunctie. 

koken op een inductie kookplaat

Wat zijn de voordelen van koken op een inductie kookplaat?

Wilt u nog overtuigd worden waarom u voor een inductie kookplaat dient te gaan? Dan hebben wij voor u enkele voordelen voor u op een rijtje gezet. 

Veilig Koken op inductie is veilig omdat de kookplaat niet alleen snel warm wordt, maar ook snel afkoelt. Op de meeste kookplaaten zit een kinderslot, waardoor zij zich minder snel kunnen branden. De kookplaat gaat vanzelf uit indien er een tijdje geen pan in aanraking is gekomen met het oppervlakte. Aan de lampjes op de kookplaat is af te lezen of de kookplaat nog warm is of reeds is afgekoeld.

Sneller Maaltijden zijn sneller warm. Als je overstapt van gas naar inductie, is dit eerst even wennen, maar zeker de  moeite waard. Want hoe fijn is het als het eten sneller klaar en warm is?

Schoonmaken Een inductie kookplaat is eenvoudig schoon te maken. Geen nare hoekjes of pitjes waarachter vet en etensresten achterblijven. Even een vochtige doek over de plaat en uw kookplaat is weer schoon.

koken met inductie kookplaat

Duurzaam Als je met een inductie kookplaat kookt, dan kook je duurzaam. Energie is voordeliger dan gas en er gaat minder energie verloren tijdens het koken omdat de warmte direct naar de pan wordt geleid. 

Modern Door het strakke moderne design past een inductiekookplaat in iedere keukenstijl. Ga ook voor een moderne uitstraling die energiezuinig en gemakkelijk schoon te maken is.   Extra functies? Ga voor een kookplaat met timer functie, kinderslot of overkook begrenzing. Neem contact met ons op, voor meer informatie.   

Terug naar overzicht