Bezoek de showroom 0528 820960
Vrijdagavond geen koopavond. Vrijdagavond alleen op afspraak.
Aanrechtbladen
  • Aanrechtbladen

Aanrechtbladen voor de juiste uitstraling van uw keuken

Keukenbladen - Aanrechtbladen - Werkbladen

Het aanrechtblad (ook wel keukenblad of werkblad genoemd) bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw keuken. Met een ruime keuze aan materialen, kleuren en maten zijn er talloze variaties mogelijk. Elk materiaal brengt zijn eigen voordelen met zich mee. Otten Keukens en Sanitair in Hoogeveen voorziet u graag van advies om hierin een passend besluit te kunnen nemen. In onze showroom in Drenthe laten wij u graag de diverse mogelijkheden zien.


Ervaar onze keukenbladen in de showroom
Inspiratie opdoen en de verschillende materialen zelf ervaren? Kom langs!

Welke soorten keukenbladen zijn er?

Een greep uit de mogelijkheden wat Otten Keukens en Sanitair kan leveren:

Fenix NTM aanrechtblad

Fenix werkbladHet zelfhelende keukenblad wordt dit ook wel genoemd. Fenix werkbladen bestaan uit een speciaal materiaal dat wordt afgewerkt met zogeheten nanotechnologie. Zo heeft het werkblad een mooi matte uitstraling, krijgen vingerafdrukken geen kans, is het oppervlakte mooi glad maar voelt het toch zacht aan en kunnen krasjes zelf hersteld worden. Fenix werkbladen zijn vormvast, hittebestendig en hygienisch in gebruik. Omdat de oppervlakte mooi glad is kan het aanrecht eenvoudig gereinigd worden.

TopCore aanrechtblad

TopCore werkbladDe uitstraling van hout of steen, maar met de voordelen van kunststof. De structuur voelt overigens ook net als hout, textiel of steen aan.

Lagen kraftpapier worden samen met hars op hoge druk en temperatuur samengeperst tot een oerdegelijk aanrechtblad dat letterlijk tegen een stootje kan en waterdicht is. Dit type keukenblad komt in vele kleuren, dessins en structuren. Zo is er altijd een kleur of stijl die bij uw keuken past.

Kunststof /  Laminaat / Gelamineerd aanrechtbladen

Kunststof werkbladKeukenbladen die gemaakt zijn van kunststof (voorzien van laminaat toplaag) zijn gemakkelijk schoon te maken. Kunststof is waterdicht en vaak geheel krasvrij, dit zorgt ervoor dat het materiaal erg onderhoudsvriendelijk is. Met een kunststof keukenblad is er een grote keuze in kleuren en maten. Een ander voordeel is dat kunststof in aanschaf goedkoper is dan veel andere werkbladen. Een nadeel van een kunststof aanrecht blad is dat het materiaal niet hittebestendig is. Bij hete pannen en andere voorwerpen is het gebruik van onderzetters noodzakelijk. Bij Otten keukens en sanitair in Hoogeveen heeft u een ruime keuze uit kunststof keukenbladen.

Natuursteen of granieten aanrechtbladen

Granieten werkblad van natuursteenNatuursteen en graniet zijn natuurlijke materialen en de aanrechtbladen worden vaak uit één stuk gewonnen. Deze materialen zijn zeer bestand tegen hoge temperaturen. Een keukenblad van natuursteen of graniet geeft een keuken een luxere uitstraling en zal niet snel tekenen van slijtage tonen. Het materiaal is ontzettend hard waardoor het stootvast is en bestand tegen krassen.
Een nadeel is dat graniet op de lange termijn matter kan worden. Ook vergt een werkblad van natuursteen af en toe onderhoud. Otten keukens en sanitair heeft een groot assortiment in werkbladen van natuursteen en graniet. In onze showroom in Hoogeveen helpen wij u graag met een gericht advies.

Caesarstone aanrechtbladen

Caesarstone werkbladWilt u een aanrechtblad dat krasvast, vlekvast en niet snel wordt aangetast door zuren of chemische middelen? Een keukenblad dat waterdicht is, weinig onderhoud vraagt en supersterk is? Caeserstone werkbladen combineren alle voordelen van verschillende materialen in één. Caesarstone is opgebouwd uit 93% kwarts, pigment voor de kleur en hars. Dit wordt op hoge druk samengeperst waardoor een niet-poreus en vlak oppervlakte ontstaat. De uitstraling van natuursteen met alle voordelen van composiet!

Silestone aanrechtbladen

Silestone werkbladNet als Caesarstone is een aanrechtblad van Silestone voor 93% opgebouwd uit kwarts. Aan de mix wordt echter ook vaak stukjes glas, spiegel of granietkorrels toegevoegd. Dit geeft het een mooie strakke uitstraling dat lijkt op natuursteen zoals graniet. Het is echter zo compact en dicht dat het de meeste steentypen overtreft en bijna vrij van onderhoud is. Zo zijn er ook varianties beschikbaar met een antibacteriele bescherming.

Composiet aanrechtbladen

Composieten werkbladComposiet is een van de meest populaire keuzes als het gaat om aanrechtbladen. Een composiet werkblad is samengesteld uit graniet, harsen en kwarts. De combinatie van deze materialen zorgt voor een uiterst sterk en stootvast aanrechtblad waar u lang plezier van zult hebben. De hardheid is te vergelijken met bladen van natuursteen en graniet. Daarnaast is composiet kras- en hittebestendig. Met composiet is er keuze uit diverse kleuren. Een nadeel van een composiet werkblad is dat, ondanks de hittebestendigheid, er met zeer hete voorwerpen verkleuring van het hars in het werkblad kunnen ontstaan. Kom eens langs bij de showroom van Otten keukens en sanitair in Hoogeveen en bekijk ons aanbod aan composieten aanrechtbladen.

Composteen (keramisch) aanrechtblad

Composteen werkblad van keramiekEen aanrechtblad van composteen dient niet door elkaar te worden gehaald met een aanrechtblad van composiet. Composteen is een keramisch materiaal en bestaat uit meerdere kleisoorten en kleurstoffen. Een keukenblad van composteen is zeer hygiënisch en daarnaast ook  onderhoudsvriendelijk. De materialen in composteen zorgen ervoor dat het voor vuil bijna onmogelijk is om sporen achter te laten in het keukenblad. Een nadeel van composiet is dat het minder goed is bestand tegen hitte.

(Massief) hout aanrechtblad

Houten werkbladHout is een uniek materiaal doordat de nerven in het hout ervoor zorgen dat elk aanrechtblad een ander patroon heeft. Een massief houten aanrechtblad heeft een warme en opvallende uitstraling en is goed te combineren met elke keukenstijl, van een designkeuken tot een keuken met veel landelijke invloeden. Een nadeel van een houten aanrechtblad is dat het materiaal erg onderhoudsintensief is en regelmatig dient te worden behandeld met olie. Ook is een houten keukenblad gevoeliger voor krassen,  vocht en warmte dan andere keukenbladen. Otten keukens en sanitair in Hoogeveen laat u graag diverse variaties zien vanmassief houten aanrechtblad.

Roestvrijstaal (rvs) aanrechtblad

RVS werkbladRoestvrijstaal is een van de meest hygiënische materialen voor keukenbladen. Een aanrechtblad van RVS wordt hierdoor veel gebruikt in de professionele keukens, maar is ook steeds meer in opkomst in de gezinskeuken. RVS is zowel waterdicht als hittebestendig.  Het materiaal is makkelijk te onderhouden en zeer duurzaam. Een RVS keukenblad heeft een tijdloze uitstraling door het strakke design. Een nadeel van RVS is dat krassen sneller zichtbaar zijn, al doet dit niks af aan de duurzaamheid van het aanrechtblad. In de showroom van Otten keukens en sanitair in Hoogeveen vertellen wij u graag meer over de vele voordelen van roestvrijstalen keukenbladen.


Meer weten over keukenbladen, aanrechtbladen en werkbladen?

Heeft u vragen over de verschillende materiaalsoorten of wilt u ze in onze showroom ervaren? Kom langs in onze keukenshowroom in Hoogeveen.