Bezoek de showroom 0528 820960
Vrijdagavond geen koopavond. Vrijdagavond alleen op afspraak.

Beste vloer voor een keuken

Je hebt een nieuwe woning of je keuken is gewoon toe aan een opfrisbeurt. In beide gevallen ga je nadenken over de vloer in je keuken. Je wilt wel een keukenvloer die onderhoudsvrij is, maar hij moet ook passen in het interieur. Een keukenvloer dient daarnaast niet alleen mooi te zijn maar ook praktisch. Een vloer die sterk en waterbestendig is is dan wel een must. 

PVC keukenvloer

Ideeën voor een keukenvloer

Om een totaalplaatje te krijgen, wil je graag dat een keukenvloer matched met de rest van het interieur. Je kunt er ook voor kiezen om je keuken een hele andere uitstraling te geven, door te spelen met verschillende kleuren en patronen. Heb je een grote keuken? Dan kun je kiezen voor een donkere keukenvloer. Is de keuken niet zo groot? Een lichte vloer kan er voor zorgen dat een ruimte optisch ruimer lijkt. Ga je voor kamerbrede banen? Dan lijkt je keuken nog ruimtelijker! 

PVC, vinyl en linoleum zijn allemaal geschikte vloeren voor de keuken. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden, te combineren met vloerverwarming en geschikt voor natte ruimtes, zoals de keuken. Hieronder vertellen we de voordelen zijn van de vloeren voor in de keuken

Vinylvloer in de keuken

Vinyl is één van de goedkopere opties voor een keukenvloer. Vinyl is geluiddempend, isolerend, olie- en vuilafstotend. Stofzuigen en dweilen is geen enkel probleem. Een vinyl vloer is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Een goedkope vinyl vloer lijkt misschien aantrekkelijk, maar gaat vaak minder lang mee. Dit type vloer slijt en verkleurd sneller. 

Jouw keuken met een PVC vloer?

Een PVC-vloer kan goed tegen een stootje en is makkelijk te onderhouden. Daarnaast kan de vloer goed tegen vocht in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat. Het materiaal heeft een houten uitstraling of de uitstraling van natuursteen, echter is een PVC vloer veel sterker, onderhoudsvriendelijker en waterbestendig. 

pvc-keukenvloer

Linoleum in de keuken

Linoleum is ideaal als keukenvloer. Dit materiaal is super sterk, hygiënisch en duurzaam. Een Linoleum vloer gaat wel tot 25 jaar mee. Door het gevarieerde aanbod is het mogelijk om jouw keuken de look te geven die jij wilt. Denk hierbij aan een industriële of juist moderne look. 

Heb je een bepaalde look in gedachten dan kunnen wij de keukeninrichting daarop aanpassen. Advies nodig? Neem contact op of kom langs in onze showroom. 

Terug naar overzicht