Bezoek de showroom 0528 820960
Vrijdagavond geen koopavond. Vrijdagavond alleen op afspraak.
Inductie Kookplaat met TempContol
  • Inductie Kookplaat met TempContol

Miele inductiekookplaten met TempControl

Miele inductie kookplaat tempcontrolHet principe van inductiekoken op een elektrisch fornuis kent een rumoerige historie. Lang werd er verteld dat het instellen van de warmte bij een inductiekookplaat lastig zou zijn en ook dat het duur zou zijn. Inmiddels is het tegendeel al lang bewezen.

Miele heeft altijd al een leidende positie vervuld bij de doorontwikkeling van elektrische kookplaten, waardoor de kookplaten aan de allerhoogste eisen voldoen als het gaat om bediening, gebruiksgemak en flexibiliteit. De nieuwe inductiekookplaten met TempControl van Miele zijn voorzien van een unieke, intelligente techniek, waardoor het perfect mogelijk is om binnen een bepaalde vermogensstand de temperatuur constant te houden.


Gerechten branden nooit meer aan met inductie koken van Miele

U brengt de inhoud snel aan de kook door de boosterfunctie. Doordat u het vermogen nauwkeurig kunt regelen, kunt u de exact de gewenste temperatuur vasthouden. Het gerecht bereidt u op deze wijze altijd op de juiste temperatuur. De bediening (SmartSelect genaamd) is duidelijk zichtbaar wanneer de kookplaat is ingeschakeld, dit werkt prettig door het contrast met het grafietzwart van de kookplaat. Wanneer de kookplaat is uitgeschakeld is de bediening niet zichtbaar. Daar komt nog bij dat wanneer de pan van de kookplaat wordt gehaald, de toevoer van energie automatisch wordt onderbroken. De bediening is heel eenvoudig te stellen. De Miele inductiekookplaat met Temp Control helpt u bij het laten slagen van zelfs de moeilijkste bereidingen!

Temperatuur Controle met Inductie Kookplaten van Miele

Voordelen van koken op inductie

Koken op gas is de minst efficiënte vorm van koken doordat er veel warmte verloren gaat. Het rendement van de energie die gebruikt wordt voor koken op gas ligt rond de 50%, dit houdt in dat bij koken op gas circa 50% van de energie niet gebruikt wordt voor het verwarmen van de pan en daarmee de inhoud. Bij koken op inductie wordt er minder energie verspild, alle warmte wordt rechtstreeks via de bodem van de pan doorgegeven aan de inhoud ervan. Met het koken op een inductiekookplaat worden betrouwbaarheid, snelheid en een exact afgestemd vermogen gecombineerd.

  • Een inductiekookplaat is eenvoudig schoon te houden
  • De energie die gebruikt wordt heeft een rendement van ongeveer 80-90%
  • Een inductiekookplaat is direct afgekoeld wanneer u de pan eraf haalt
  • Tijdswinst doordat de inductiekookplaat snel de juiste temperatuur bereikt
  • Koken op inductie is veilig; er is geen kant tot vlam in de pan
  • Het is eenvoudig om de temperatuur te controleren

Wilt u meer weten over de voor- of nadelen van het koken op inductie?

In onze showroom vertellen we u graag meer over het koken op inductie. Maak gelijk kennis met de Miele Inductiekookplaten met TempControl of met de inductiemogelijkheden van onze andere merken als ATAG en Pelgrim.

Contactformulier