Bezoek de showroom 0528 820960
Vrijdagavond geen koopavond. Vrijdagavond alleen op afspraak.

Wat zijn de voordelen van een (stoom)oven?

Een stoomoven is voor veel mensen ter vervanging van hun ‘standaard’ oven. Een stoomoven is in staat om (bijna) alle gerechten (smaakvoller) te bereiden. Met een stoomoven kunt u koken, braden, opwarmen, ontdooien, grillen, pocheren, blancheren en natuurlijk stomen. 

Wat kan een stoomoven?

Een combi-stoomove kan eigenlijk alles wat een heteluchtoven ook kan, maar door de toevoeging van stoom, geeft u een extra dimensie aan het koken. Hiervoor hoeft u niet eens een ervaren kok te zijn. Koken met stoom past ook in de gezonde hedendaagse kooktrend. Eten garen met behulp van stoom, zorgt ervoor dat voedingsstoffen, vitamines, mineralen, kleur en vorm goed intact blijven. 

Een stoomoven verdampt water door verhitting, deze vrijgekomen stoom zorgt ervoor dat het eten wordt gegaard. Niet alleen zorgt dit voor een gezonde maaltijd, ook kunt u zonder vet, boter of olie koken. Waardoor een maaltijd nog gezonder is. Voor het overzicht hebben we nog een aantal voordelen op een rij gezet.

Grote voordelen van een stoomoven?

  1. Het behoud van voedingsstoffen (vitamines, mineralen en voedingsstoffen)
  2. Het behoud van smaak
  3. Vlees, vis en kip blijven mals en sappig
  4. Groenten behouden hun ‘bite’
  5. Geen boter, olie of vet nodig
  6. U kunt meerdere gerechten of volledige maaltijden in één keer bereiden (zonder extra afwas)
  7. Geen last van overkoken of aanbranden van gerechten
  8. Een stoomoven is ook te gebruiken als ‘normale’ oven

Gaat u ook voor een stoomoven?

Een stoomoven is een geweldig stukje techniek, waarvan u nu dus ook alles functies kent. Kortom, ga ook voor een gezonde en makkelijke maaltijd met een combi-stoomoven. Heeft u advies nodig, kom dan langs in onze showroom of neem contact met ons op.   

Terug naar overzicht