Bezoek de showroom 0528 820960
Vrijdagavond geen koopavond. Vrijdagavond alleen op afspraak.

Waarom je een kokend waterkraan nodig hebt

In dit item vertellen waarom je een stoomkraan nodig hebt, wat de kosten zijn en hoe veilig de kraan is. Bekijk ook ons nieuwsitem over de Quooker. Hier leggen we uit waarom dit de meest duurzame oplossing is in de keuken. 

koken waterkraan

Als je meerdere keren per dag kokend water nodig hebt, verbruik je met een stoom/kokend waterkraan, ook wel bekend als Quooker, beduidend minder energie dan met een waterkoker. Dit is al één van de redenen waarom je een stoomkraan nodig zal hebben. De Quooker is het bekendste merk onder de stoom / kokend waterkraan. De kokend water kraan werkt als een soort thermosfles. Doordat de kraan naast kokend water ook warm en koud water levert kun je zelfs energie besparen. 

Wat kost een kost waterkraan?

Afhankelijk van het merk waterkraan dat je wenst ben je tussen de € 150,- en € 1500,- kwijt. Dekokend water kraan quooker kokendwaterkranen zorgen niet alleen voor kokend water (100 graden) maar ook voor warm en gekoeld water. De Quooker heeft nu zelfs de functie om gekoeld en bruisend water te leveren. Daarmee zet je snel en eenvoudig een glas limonade met prik op tafel. De aanschaf van een kokendwaterkraan ligt hoger, maar in de energiekosten zie je dit terug. Zowel bij het koken als bij het zetten van water voor de thee. 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een kokend waterkraan?

Veiligheid staat voorop. De kranen van tegenwoordig zijn voorzien van extra veiligheid. Waar voorheen de kraan nog apart gemonteerd werd in het aanrechtblad, is het nu veelal 1 kraan waar alles uit komt. Je zult denken, dat is toch gevaarlijk in het bijzijn van kinderen? Eigenlijk is een kokend waterkraan minder gevaarlijk dan een waterkoker. Al onze kokendwaterkranen zijn voorzien van een kindveilig handgreep. 

Ben je nog niet overtuigd waarom je een kokendwaterkraan moet aanschaffen? Kom dan langs in onze vestiging en wij vertellen je alles over de verschillende mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat wij officieel Quooker dealer zijn?  

Terug naar overzicht