Bezoek de showroom 0528 820960
Vrijdagavond geen koopavond. Vrijdagavond alleen op afspraak.

Tips voor een kleine keuken

Heeft u een kleine ruimte voor een keuken? Dan hebben we een aantal tips om u een beetje op weg te helpen bij het inrichten van een kleine keuken. We bieden slimme oplossingen en ruimtelijke ideeën. 

Ga de hoogte in

Maak gebruik van planken of keukenkastjes, deze zijn ideaal voor een kleine keuken. Planken en keukenkastjes bieden extra opbergruimte. Houd er echter wel rekening mee dat de wanden niet te vol worden gehangen. Dit kan namelijk voor een benauwd gevoel zorgen. 

In een kleine keuken horen kleine meubels

Een grote keuken, grote tafel en grote koelkast zijn fijn, maar indien er geen ruimte is, moet het gedaan worden met de ruimte die er is. Bij het inrichten van een kleine keuken is het belangrijk dat alles gedaan wordt met de beperkte ruimte die er is. Denk aan uitklapbare elementen of een bartafel. Deze nemen minder ruimte in en passen goed in een kleine keuken. 

Plaats opbergruimte boven de koelkast, fornuis etc.

In een kleine keuken adviseren wij om inbouwapparatuur te nemen. Daarmee wordt de meeste ruimte bespaard. Heeft u een vrijstaande keuken? Benut dan ook de ruimte boven koelkast of het fornuis. Hier kan opbergruimte gecreëerd worden door bijvoorbeeld een kast(je) op maat de laten bouwen. Dit geldt ook voor de ruimte boven het fornuis. Deze wordt alleen gebruikt tijdens het koken, maar als daarbovenop een werkblad kan worden geplaatst, wordt er weer ruimte bespaard. 

Messenmagneet

Een messenblok is handig, maar ze nemen wel ruimte in beslag op het aanrecht. Een messenmagneet is een perfect alternatief. De magneet kan boven het werkblad worden geplaatst en daarmee wordt ruimte bespaard op het aanrecht. Hierdoor is extra ruimte voor andere dingen in de kleine keuken. 

Gebruik lichte en neutrale kleuren

Lichte en neutrale kleuren zijn perfect voor kleine ruimtes. Door wit in een ruimte te verwerken, zal de keuken optisch groter lijken. Witte muren, een witte keuken, witte kasten en witte achterwanden lijken saai, maar zorgen voor sfeer met behulp van kleine details zoals bijvoorbeeld een werkblad en leuke accessoires zoals plantjes. 

Ga voor een greeploze keuken

Kleine ruimte voor een keuken? Ga dan voor een greeploze keuken. Dit zijn keukenfrontjes zonder handgrepen. Dit zorgt tevens voor een strakke en moderne look. Naast dat het er gaaf uitziet, biedt het ook een ruimtelijk gevoel omdat er niets in de keuken uitsteekt. 

Laat uw kleine keuken 3D ontwerpen

Benieuwd hoe uw kleine keuken eruit ziet met de indeling die u voor ogen heeft? Laat door ons dan een 3D ontwerp maken. Wij helpen u graag met onze handigheidjes om uw keuken helemaal passend te maken.   

Terug naar overzicht