Bezoek de showroom 0528 820960
Vrijdagavond geen koopavond. Vrijdagavond alleen op afspraak.

Keukeneiland, waar moet ik op letten?

Eiland keukens zijn hedendaags nog steeds een van de meest populaire keukenopstellingen onder de Nederlandse huishoudens. Een keukeneiland gaat meestal gepaard met een luxe uitstraling. Daarnaast is een eiland zeer geschikt om aan te lezen, werken en gezellig wat te drinken met familie en vrienden. Echter is niet elke woning geschikt voor een keukeneiland. Bij de aanschaf van dit type keuken dient u rekening te houden met een aantal factoren. De belangrijkste punten hebben wij voor u op een rijtje gezet. 

Welke type keuken eilanden zijn er?

Eerst gaan we nog even de verschillende soorten keukeneilanden die er verkrijgbaar zijn uitlichten. Het verschil zit hem vooral in de invulling. Een kookeiland, kan net als iedere andere keuken, op verschillende manieren worden ingedeeld. Welke manier zijn van toepassing op het keukeneiland?

  • U heeft de mogelijkheid om te gaan voor een kookeiland ingericht als kook- & spoeleiland. 
  • U heeft de mogelijkheid om te gaan voor een kookeiland ingericht als kook- of spoeleiland
  • Of u heeft de mogelijkheid om het in te richten als schiereiland, waarbij een deel van het eiland vast zit aan de muur. 

Vergeet de afzuigkap niet bij een keukeneiland

Dat een afzuigkap een belangrijke rol speelt in een keuken is niets nieuws. Tegenwoordig heeft u hierin meerdere mogelijkheden. Hetzij aan het plafond, aan de muur of in het aanrecht. Bij een keukeneiland is het in de meeste gevallen niet mogelijk om een afzuigkap aan de muur te plaatsen. Als wij een afzuigkap plaatsen bij een kookeiland, doen wij dit meestal aan het plafond. Dit noemen wij dan ook wel een eilandschouw. Het stijlvolle uiterlijk sluit aan bij de rest van uw keuken. De laatste tijd wordt er echter steeds meer gekozen voor een geïntegreerde afzuiging. Deze zit verwerkt in het keukenblad en gaat gepaard met een inductiekookplaat. 

We houden bij het plaatsen van een afzuigkap rekening met het type afzuiging dat uw huis heeft. Hierin zijn twee mogelijkheden. 

  • Luchtafvoer; waarbij de kooklucht naar buiten wordt afgevoerd met behulp van een afvoerpijp
  • Recirculatie; waarbij de kooklucht in de afzuigkap wordt gefilterd, gereinigd en daarna weer terug de keuken in wordt geblazen. 

Advies nodig over keukeneilanden?

Zoals u ziet komt er veel kijken bij de aanschaf van een keukeneiland. Laat u daarom informeren door één van onze specialisten. Kom langs in onze vestiging in Hoogeveen of neem contact met ons op.   

Maak een afspraak

Terug naar overzicht