Bezoek de showroom 0528 820960
Vrijdagavond geen koopavond. Vrijdagavond alleen op afspraak.

Geschikte oven voor uw keuken

Welke oven is nou geschikt voor uw keuken? Dat hangt af van een aantal factoren. Apparatuur maakt of breekt de functionaliteit van uw keuken. Maar niet alleen de functionaliteit is belangrijk, ook het design moet helemaal bij uw keuken passen. Er zijn diverse soorten ovens beschikbaar. Maar wat is het verschil tussen de ovens? Wij adviseren u graag!

Conventionele oven

Een conventionele oven is geschikt voor de echte bakliefhebber. In de oven bevinden zich boven- en onderin warmte elementen die de ovenruimte verwarmen. Door de stralingswarmte van boven en onder komt je bakresultaat gelijkmatiger uit de oven. Ideaal voor een taart of pizza dus!

Heteluchtoven

oven verschilBij een heteluchtoven wordt de warmte verdeeld door een ventilator. De heteluchtoven is zeer geschikt wanneer u meerdere gerechten in de oven wilt bereiden. De ventilator zorgt er namelijk voor dat er overal evenveel warmte komt. Onthoud wel dat gerechten wat droger kunnen gaan worden.

Stoomoven

De stoomoven staat voor gemak, gezondheid en innovatie. In een stoomoven kunt u hele maaltijden bereiden met stoom. Door de stoom blijft smaak, voedingstoffen en vitamines in het gerecht goed bewaard. Hierdoor kook je ook nog eens gezonder!

Combimagnetron

Om ruimte te besparen is de combimagnetron ontwikkeld. De combimagnetron dient hoofdzakelijk als magnetron en heeft een heteluchtfunctie om gerechten te bereiden.

Combi-oven

Er is echter een duidelijk verschil tussen een combimagnetron en een combi-oven. Waarbij een combimagnetron hoofdzakelijk dient als magnetron, dient een combi-oven hoofdzakelijk als oven. Een combimagnetron heeft een heteluchtfunctie en een combi-oven een magnetronfunctie. Bakt u dus meer dan gemiddeld, dan is een combi-oven meer geschikt.

Meer informatie over de verschillende ovens? Kijk op de inbouwapparatuur pagina of kom langs in onze showroom.

Terug naar overzicht