Bezoek de showroom 0528 820960
Vrijdagavond geen koopavond. Vrijdagavond alleen op afspraak.

De nieuwste badkamertrends van 2023

De badkamer is tegenwoordig meer dan alleen een functionele ruimte; het is een plek om tot rust te komen en te ontspannen. In deze blog delen we de nieuwste badkamertrends voor 2023 en geven we tips om een trendy badkamer te creëren.

Organische vormen

Organische vormen zijn populair in de badkamer. Ronde, zachte en curvy vormen doorbreken de strakke lijnen van bijvoorbeeld tegels en zorgen voor een warm contrast. Combineer organische vormen met bijvoorbeeld een ronde badmat en vazen voor extra sfeer.

organische-badkamertrends

Duurzame badkamer

Duurzaamheid staat in 2023 hoog op de agenda, vanwege inflatie en hoge energieprijzen. Kies daarom voor duurzame badkamer producten zoals een spiegel met LED verlichting, waterbesparende douchekoppen en -toiletten, energiebesparende thermostaatkranen of zelfs een toilet met bidet om toiletpapier te besparen.

duurzame-badkamer-trends

Aardetinten zijn trending in 2023

Aardetinten zijn een trend in de badkamer. Zachte kleuren geïnspireerd door de natuur, zoals bruin, zand, terracotta, beige en taupe, creëren een warm gevoel in de badkamer. Combineren met andere kleuren en materialen is gemakkelijk, bijvoorbeeld met verschillende ton-sur-ton tegels voor een speels effect.

badkamer-aardetinten

Ga voor spiegelkasten

Spiegelkasten zijn niet alleen praktisch, maar ook stijlvol. In 2023 zien we spiegelkasten met verlichting en extra planken voor het hele gezin. Zo heb je niet alleen een spiegel om jezelf te bewonderen, maar ook een handige opbergkast voor de badkamer.

spiegelkast-voor-de-badkamer

De Scandinavische badkamerstijl blijft ook in 2023 actueel

De Scandinavische badkamerstijl staat voor natuur, minimalisme en rust, terwijl de Japandi-stijl donkere elementen zoals een zwarte kraan toevoegt voor een mooi contrast. Beide stijlen gebruiken natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen voor een warme sfeer.

badkamer-thema-scandinavisch

Extra dimensie in de badkamer

Reliëf en textuur zijn in 2023 een populaire manier om een extra dimensie toe te voegen aan de badkamer. Kies voor tegels, accessoires of badkamermeubels met een reliëf of textuur om een nieuwe sfeer te creëren.

textuur-in-de-badkamer

Tot slot staan natuurlijke materialen centraal in de badkamertrends van 2023. Denk aan hout, steen, marmer en beton voor een rustgevende en warme uitstraling. Een eikenhouten badkamermeubel, betonlook douchewand of kleurrijke kamerplanten zijn mooie toevoegingen voor een natuurlijke touch. 

Kom inspiratie opdoen in onze showroom in Hoogeveen. Hier geven wij advies en vinden wij de perfecte badkamer voor jou.   

 

Terug naar overzicht